e-mail: Снимка: PexelsРекорден брой новозаразени с ковид в Германия са регистрирани

...
e-mail: Снимка: PexelsРекорден брой новозаразени с ковид в Германия са регистрирани
Коментари Харесай

Рекорден брой новозаразени с ковид в Германия за едно денонощие

e-mail: 

Снимка: Pexels

Рекорден брой новозаразени с коронавирус в Германия са регистрирани за последното денонощие, оповестиха локалните управляващи. Институтът Робърт Кох разгласи 33 949 нови случая, по отношение на 28 037 дневно преди седмица. Предишният връх беше 33 777 нови случая на 18 декември 2020 година, оповестява " Евронюз "

Здравният министър Йенс Шпан разгласи, че ще се срещне с районните здравни отговорници, с цел да обсъдят по какъв начин да се ограничи разпространяването на вируса преди зимата, защото интензивните отделения в лечебните заведения се пълнят, а и броят на инфекциите при децата нараства.

Шпан посочи, че сега главният % на инфектираните е измежду неимунизираните германци.

За последнтото денонощие има 165 смъртни случая, по отношение на 126 преди седмица. Най-малко 96 192 души с Ковид са умряли от началото на пандемията и повече от 4,6 милиона души са се заразили с вируса в страната.

Около 66% от популацията на Германия е получило най-малко една доза ваксина против COVID-19, само че към 16,2 милиона души на възраст 12 или повече години остават неимунизирани, в това число 3,2 милиона души над 60 години.

Някои немски райони стягат контрола и са безапелационни, че имунизацията би трябвало да бъде наложителна за хората, работещи в домове за грижи и лечебни заведения.

„ Нито един неимунизиран човек не би трябвало да има контакт с такава уязвима група, нито професионално, нито като клиент. Това се отнася за домове за възрастни жители и старешки домове, както и за отделенията за интензивно лекуване ", оповестиха управляващите.

Превод: Петел
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР